Azijn

Wij hebben diverse azijnen in het assortiment. Azijn is een natuurproduct. Als het sap van vruchten gaat gisten, ontstaat alcohol. Onder invloed van lucht en de bacterie Acetobacter, wordt de alcohol omgezet in azijnzuur. Deze bacterie komt van nature voor in hout. Vruchten als druiven, appels, bessen en zelfs aardappelen, rijst en granen kunnen als basis dienen. Afhankelijk van welke basis van vruchten er gebruikt worden, ontstaan verschillende azijnsoorten met verschillende kleuren en smaken.

Wanneer u onze winkel komt bezoeken bieden wij de mogelijkheid om de verschillende azijnen te proeven. Uiteraard zal Monica u alles vertellen over de afkomst en smaak.  

        

Een kleine greep uit ons assortiment. 

Wijnazijn Zowel rode(Chianti) als witte wijnazijn(Pino Grigio) worden gemaakt in verschillende soorten en verschillen in smaak, waarbij de rode een wat stevigere en meer robuuste smaak heeft, en de witte een stuk zachter. Gebruik de rode voor bijvoorbeeld sausjes en chutneys en de witte voor vinaigrettes en salades. 

Ciderazijn 6 jaar gerijpt en biologisch Gemaakt van appels. Niet gepasturiseerd, wat betekent dat het gistingsproces doorgaat in de fles. Een appelazijn zoals je nog nooit hebt geproefd. 6 jaar op hout gerijpt. Puur, zacht en licht zoetig. Heerlijk met groenten. Met olijfolie, wat peper en zout een superlekkere gezonde dressing.

Frambozenazijn met 78% verse framboos. En dat proef je. Een eerlijke smaak, zonder toegevoegde suiker of kunstmatige smaak-en geurstoffen. Past perfect bij een pastasalade met mango, mozarella en gerookte kip. ook heerlijk in combinatie met feta en rode ui. Superlekker op een bowl van rode vruchten en roomijs. Maar bij een garnalencocktail ook een topper. Kortom, een heel veelzijdig azijnsoort.

Vijgen-Dadelazijn Deze heerlijke zoete azijn heeft qua smaak iets weg van een oude balsamico azijn. De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een zoete ondertoon. De ideale partner voor geitenkaas, parmaham en mozarella. Maakt in een handomdraai je salade compleet. Gaat ook goed met warme bereidingen. Probeer eens een scheutje door de jus of besprenkel een stukje eend. Een steak, oude kaas, een frisse tabouleh met munt en citroen. Deze azijn kan het allemaal aan.

 

 

 

Copyright © 2020 Boeket Garni. All Rights Reserved.