Olijfolie

Een heerlijke olijfolie om je broodje in te dippen. Of een scheutje over je pasta en gegrilde groente. Als vervanging van boter in taart of cake. Om in te bakken. Maar ook om soepjes en toetjes een twist te geven. Goed te combineren met onze azijnen. Ideaal als basis over salade.

Ons assortiment bestaat uit diverse varieteiten. Uit diverse landen en streken. U bent van harte welkom in onze winkel om te komen proeven. Monica zal met haar enthousiasme alles vertellen over de herkomst, smaken en toepassingen.

   

Een greep uit ons assortiment.

Foggia uit Italie met een volle ronde smaak. Lekker bij salades, gegrilde groenten, fruit de mer en zelfs aardappeltjes. 

Douro uit Portugal met een bloemig, groen, grassig en stevige olijvensmaak. Geschikt in stoofschotels, visgerechten, tomatensalade. maar ook heerlijk als brooddip. 

Baskenland is mild, licht romig met accenten van appel. Gebruik hem bijvoorbeeld samen met onze vijgen-dadel azijn. Heerlijk op een salade van rucola, noten, geitenkaas en parmaham.

                   

Daarnaast is bij ons ook de extra vergine Betis bakolie verkrijgbaar. 

Wanneer een recept boter of margarine vereist om te frituren of te braden is de Betis een veelvuldig toegepast alternatief om dagelijks te gebruiken in de pan. Gezond en tegelijkertijd een fijne smaakmaker. Na het persen van de olijven wordt de olie die vrijkomt meteen gefilterd. De Betis spettert of walmt niet omdat er geen stukjes meer inzitten die kunnen verbranden. Deze olie heeft een rookpunt van 210 graden, waardoor hij ook prima te gebruiken is om in te frituren. 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Boeket Garni. All Rights Reserved.